lauantai 27. tammikuuta 2018

Scifiä tammikuuhun

Alastair Reydolds
Muistoissa sininen maa (2012)

Tykkään katsoa scifi elokuvia, mutta jostain syystä scifin lukeminen on jäänyt huomattavasti vähemmäksi. Luultavasti tämän teoksen jälkeen tätä genreä tulee luettua lisää.

Geoffrey ja Sunday ovat sisaruksia, joiden isoäiti kuolee yllättäen. Erakkomainen isoäiti ei ole ollut heille kovin läheinen, mutta he osallistuvat silti hautajaisiin. Sisarusten suku on vauras, mutta kumpikaan sisaruksista ei ole kiinnostunut liiketoimista. Geoffrey tutkii elefantteja ja Sunday on taiteilija. Heidän serkkunsa taas ovat hyvin kiinnostuneita rahasta ja suvun maineesta. Näyttää sille, että isoäidillä on jokin salaisuus piilotettuna tallelokeroon, joka sijaitsee kuussa. Sisarusten serkut lähettävät Geoffreyn tutkimaan tallelokeron sisällön. Tästä alkaa seikkailu, jossa matkustetaan ympäri aurinkokuntaa.

Itse tarina oli kiinnostava, mutta itseä kirjassa kiehtoi  enemmän tulevaisuuden maailman kuvailu. Matkat Marsiin ja kuuhun ovat varmasti mahdollisia oikeastikin tulevaisuudessa. Jännä ajatus oli myös ihmisten siirtyminen sijaisruumiissa toiseen paikkaan. Geoffrey pääsi tutkimaan elefantteja täysin uudella tavalla kytkeytymällä niiden mieleen ja kokemalla näin eläimen sisäisen maailman. Itse leikittelin ajatuksella millaista olisi asua esimerkiksi Marsissa. Kaipaisiko sitä nopeasti normaalia ulkoilmaa ja sinistä taivasta.

Tämäntyyppisessä kirjallisuudessa kiehtovinta se, että monet asiat ovat todennäköisesti ihan mahdollisia tulevaisuudessa. Kirjan juoni oli myös ihan kiinnostavasti rakennettu. Muistoissa sininen maa on  Poseidonin lapset- kirjasarjan ensimmäinen osa ja varmasti luen myös tästä toisen osan.

                                           Kuvan lähde Pixabay

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti