torstai 16. helmikuuta 2017

Camille

Pierre Lemaitre
Camille (2012)

Se oli parista sekunnista kiinni…Niin miten naurettavaa mutta totta; jos Anne olisi astunut käymälään viisi sekuntia myöhemmin, miehet olisivat ehtineet vetäistä kommandopipot kasvojensa suojaksi ja kaikki olisi mennyt toisin”

Anne Forester joutuu keskelle korukaupan ryöstöä ja joutuu samalla silmittömän väkivallan uhriksi. Kuin ihmeen kautta hän säilyy hengissä, mutta saa vakavia vammoja. Hänen miesystävänsä ylikomisario Camille Verhohoevan järkyttyy Annen pahoinpitelystä ja ottaa tehtäväkseen Annen suojelemisen. Suojeleminen onkin tarpeen, koska ryöstäjät ovat edelleen vapaana ja luultavasti Annen perässä.

Kirjasta jäi päällimmäisenä mieleen se, että ainakaan väkivaltaa ei puuttunut. Veri lentää kunnolla heti ensimmäisistä sivuista lähtien. Pitkästä aikaan väkivallan määrä jopa inhotti paikka paikoin. Mutta väkivallan lisäksi kirjassa oli jotain muutakin, nimittäin hyvä juoni. Yllätyin jopa, miten mielenkiintoinen kirja loppujen lopuksi oli.

Tämä kirja valikoitui minulle luettavaksi lukupiirin kautta. Kyseinen kirjailija oli minulle täysin uusi tuttavuus ja pian selvisi, että kyseinen kirja on osa kirjasarjaa. Camille kuuluu samaan kirjasarjaan kuin Alex ja Irene, joissa tämä sama ylikomisario seikkailee myös. Huomasin että Alex sai vasta Suomen dekkariseuralta ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirjalla. Ainakin tämän Camillen perusteella tuo Alex tekisi mieli myös lukea.

Tämä kirja kuuluu tähän kategoriaan, joka teki mieli lukea yhteen putkeen. Huomasin aina illalla, etten millään haluaisi jättää kirjaa kesken. Sinänsä kirja oli hyvin helppolukuinen ja tarjosi yllättäviä käänteitä. Suosittelen kuitenkin lukemaan koko kirjasarjan alusta saakka, koska tämä kirja omalla tavallaan on myös Camillen erään aikakauden päätepiste. Kirja päättyy mielestäni hieman surullisesti, mutta myös samalla sulkee oven menneisyyteen.


Arvosanaksi annan tälle kirjalle 4/5.


2 kommenttia:

  1. Tämä sarja sai Dekkariseuralta ulkomaisen kirjallisuuden kunniakirjan, mutta en ole ensimmäistäkään vielä lukenut. Iréne tuossa odottelee jo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisi itsekin lukaista tuon sarjan muut osat. Tuli vain (taas) aloitettua sarja väärässä järjestyksessä.

      Poista