torstai 23. tammikuuta 2014

Yksityisetsivä Kuhala


Markku Ropponen
Kuhala ja yöjuna (2012)

Kuhala on entinen poliisi ja entinen yksityisetsivä. Ainakaan entinen yksityisetsivä hän ei onnistu enää olemaan kovin kauan. Entinen kilpakumppani rikosylikomisario Nevakivi surmataan ja syyllistä ei tunnu löytyvän. Samoihin aikoihin myös yöjunassa työskennellyt  tarjoilija tapetaan ja hänen äitinsä tarjoaa varsin mukavan summan rahaa, jos Kuhala ottaa selvitettäväkseen tämän surman. Pian Kuhala huomaa tutkivansa molempia juttuja ja väistelevänsä samalla luoteja.

Juttujen selvittäminen ajaa Kuhalan ajelemaan ympäri Suomea yhdessä hänen koiransa Hipun kanssa. Nämä eivät ole kuitenkaan ainoa syy miksi Kuhala päättää ottaa hatkat kotikaupungistaan. Kaksi rinnakkaista naissuhdetta ajaa Kuhalan hulluuden partaalle ja hän ei tiedä kumman naisen hän valitsisi. Onneksi uskollinen Hippu-koira kuuntelee isäntänsä huolia ja murheita. Matkalla sattuu ja tapahtuu. Kuhala käväisee esimerksiksi putkassa ja tapaa monenlaisia mielenkiintoisia ihmisiä.

Erilaisia erikoisia persoonia tämä kirja ainakin vilisee. Myös Kuhala pohdinnat omasta elämästään ovat varsin viihdyttävää luettavaa. Miltei voisi sanoa että tämä kirja oli varsin hauskaa luettavaa, koska kirjailija kehittää koko ajan mitä erikoisempia henkilöhahmoja ja tapahtumia. Toisaalta kirja on melkoisen nerokas dekkari, jossa tarinan langat punotaan yhteen vasta viimeisillä sivuilla. Onnelliseksi tämän lukijan tekee myös se, että oma pikkuinen synnyinkaupunki mainitaan kirjassa. Kuhala ja Markku Ropponen olivat minulle kokonaan uusia tuttavuuksia. Ainakin ensimmäinen lukukokemus oli varsin positiivinen.

2 kommenttia:

  1. Hei,
    sinulle löytyy kirjahaaste blogissani :).

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia haasteesta :) Pitänee vastailla kysymyksiisi joku päivä.

    VastaaPoista