Lukupinossa Kate Morton& Gillian Flynn


Kate Mortonilta olen lukenut pari pari kirjaa aikaisemmin ja kokemukset ovat olleet positiivisia. Myös tämä kirja The lake house (Talo järven rannalla) vaikuttaa lupaavalle. Kaava on tuttu eli nykyhetkessä elävä nainen lähtee selvittämään mysteeriä. Tässä tapauksessa hyllytetty poliisi perehtyy vanhaan katoamistapaukseen. Mortonin tyyli on hyvin kuvailevaa, joka toisaalta on ihanaa ja toisaalta tuskastuttavaa. Olen lukenut kirjaa noin 70 sivua ja tuntuu ettei kirjassa päästä oikein asiaan. Toisaalta samalla Morton taidokkaasti rakentelee pohjaa tarinalle. Luultavasti jään tähän kirjaan vielä koukkuun. Yllättäen myös toivon, että Morton rakentaa tähän kirjaan myös pientä romanttista vipinää (ehkä se toisi valoa tähän tammikuun pimeyteen ja kylmyyteen). Vanha talo ja puutarha ovat jo tarinassa mukana. Jotenkin nämä Mortonin kirjat toimivat aina talviaikaan niiden tunnelman takia.

Gillian Flynnin kirjalle Kiltti tyttö minulla oli kovat odotukset, mutta tähän saakka kirja on ollut pettymys. Amy katoaa hänen ja hänen Nick puolisonsa hääpäivänä. Tätä ennen rakennetaan tarinaa pariskunnan kohtaamisesta ja lopulta avioliiton väljähtymisestä. Tällä hetkellä kaikki osoittaa aviomiehen syyllisyyden suuntaan, kuten tällaisissa kirjoissa on tapana. Kirjan aloitus on ollut jotenkin niin kliseinen, että en edes tiedä jaksanko jatkaa tätä pidemmälle. Ehkä juonenkäänteet paranevat tai ehkä ei. Lukujumi tämän kirjan osalta on kuitenkin totta. Ehkä tämän lukeminen jatkuisi parhaiten jonkun junamatkan aikana.

Nyt kuitenkin jatkuu Mortonin teoksen lukeminen...Kommentit

MarikaOksa sanoi…
Kiva juttu. Voisin itsekin kokeilla jotain tämäntyylistä. Kuukausikoosteita en jaksa vääntää (kokeiltu on, into lopahti todella nopeasti), mutta katsaus just nyt olevaan lukutilanteeseen voisi olla mukavasti vähän erilainen postausaihe. :)
Merja sanoi…
Tuumasin itse, että tällä tavalla ei jää mistään kirjoista postauksia roikkumaan, koska esim. kuukauden päästä kirjan lukemisesta niihin on haastavaa palata.
Mortonia en ole lukenut, mutta aion kyllä. Kiltti tyttö oli kaiken sen hypetyksen jälkeen pettymys.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Harry Potter ja viisasten kivi

Klassikkohaaste: Sieppari ruispellossa

Eevan kolme tytärtä