lauantai 12. maaliskuuta 2016

Yliluonnollisia tapahtumia

Gillian Andersson& Jeff Rovin
Liekkien näkijät (2015)

Myönnän että tämä kirja valikoitui lähinnä sen kirjoittajan vuoksi. Olin nuorempana kova Salaiset-kansiot-sarjan fani ja toki Gillianin kirja piti saada lukea. Tässä kirjassa on myös toinen kirjoittaja Jeff Rovin ja väkisin mieleeni tuli kysymys, kuinka paljon kirja on hänen käsialaansa ja kuinka paljon Gillianin. Oli asia miten tahansa, kirjaa markkinoidaan vahvasti Gillianin nimellä.

Kirja alkaa ampumavälikohtauksella, jossa suurlähettiläs joutuu murhayrityksen kohteeksi saattaessaan tytärtään kouluun. Tämän välikohtauksen jälkeen, suurlähettilään tytär Maanik alkaa saada erikoisia kohtauksia ja avuksi kutsutaan lastenpsykiatri Caitlin O`Hara. Caitlin on ymmällään, mikä kohtaukset aiheuttaa. Maanik vaipuu kuin transsiin ja alkaa puhua outoa kieltä ja satuttaa itseään. Samankaltaisia kohtauksia alkaa esiintyä myös muualla maailmassa ja Caitlin tekee parhaansa selvittääkseen, mistä on kysymys. Loppujen lopuksi vastauksia alkaa löytyä Teheranista.

Kirja oli juonensa puolesta aika koukuttava ja yllättäen pidin kirjasta, vaikka siinä oli omat heikkoutensa. Tuntui kuin viisi Salaisten kansioiden-jaksoa olisi haluttu pakata samaan kirjaan. Oli näkyjä, kielilläpuhumista, tuleen syttymistä ja mystinen kivi, jolla tuntuu olevan outoja voimia. Kirjan päähenkilö Caitlin on periaatteessa samankaltainen hahmo kuin Dana Scully. Tiedenainen joka loppujen lopuksi taipuu uskomaan yliluonnollisen olemassaoloon. Lisäksi kirjassa kuvattiin välillä jonkinlaista tutkimusryhmää, jonka olemassa olemista tarinassa hieman ihmettelin. Se ei tuntunut kuuluvan tarinaan ollenkaan vaan se jäi jotenkin irralliseksi koko jutusta. Sen rooliksi kai jäi pönkittää vaikutelmaa, että jotain outoa oli meneillään.

Vaikka kirjassa oli ehkä liikaa kaikkea, niin jotenkin tarina onnistui muotoutumaan ainakin minun päässäni yhdeksi kokonaisuudeksi. Sanoisin että kirja oli viihdyttävä samalla tavalla kuin Salaiset kansiotkin aikoinaan. Voi olla että olen sitten tämäntyylisen kirjan kohderyhmää. On mielenkiintoista nähdä, tuleeko Gillianilta lisää kirjoja tulevaisuudessa. Tämän perusteella ehkä jopa odotan sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti