keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Uusia kirjoja luettavaksi?

Yritän olla kirjojen suhteen mahdollisimman kaikkiruokainen, mutta monesti päätyy kuitenkin lukemaan enimmäkseen tuttujen kirjailijoiden teoksia. Kirjablogeista, kavereilta tai lehdistä saa toki uusia vinkkejä, mutta vinkit eivät välttämättä ole juuri omaan makuun. Kun minulle tarjoutui mahdollisuus kokeilla Oulun kaupunginkirjaston lukuopasta, olin heti innolla kokeilemassa sitä. Lukuopas tarjoaa juuri omaan makuun räätälöityjä kirjavinkkejä. Linkki lukuopas palveluun löytyy Oulun kaupunginkirjaston nettisivujen etusivulta. Linkin takaa löytyy nopeasti täytettävä lomake, jonne voi kirjata omia toiveita millaisia kirjoja haluaa lukea. Samalla tavalla voi kertoa millaisia kirjoja ei halua lukea. Vaihtoehtoisesti kirjoista voi mennä keskustelemaan henkilökohtaisesti lukuoppaan kanssa tai tilata kirjalistan omaan sähköpostiin. Kun kaikki toiveet on kirjattu, lomake lähetetään ja jäädään odottamaan yhteydenottoa.

Itse tilasin kirjalistan omaan sähköpostiini. Kirjasin toiveeksi saada vinkkejä esimerkiksi naisten asemaa ja yhteiskunnallisia asioita käsittelevistä kirjoista. Kirjalista ilmestyikin sähköpostiini melko nopeasti. Minulle lähetetty kirjalista vaikutti varsin lupaavalta ja suurin osa kirjoista oli minulle täysin tuntemattomia entuudestaan. Tämä oli mukava yllätys, koska kaikki listan kirjat kuitenkin olivat kaikki kohtuullisen uusia. Kirjoja ilmestyy nykyään niin paljon, että paljon hyvää kirjallisuutta menee täysin ohi. Kirjalistassa oli myös suorat linkit kirjojen saatavuuteen, mikä oli myös varsin kätevää.

Ainakin omasta mielestäni tämän palvelun avulla on mahdollista löytää uutta ja hyvää luettavaa. Peukku ylös siis tälle palvelulle. Mukavaa on myös, se että näitä kirjavinkkejä voivat saada myös ulkopaikkakuntalaiset.