sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Mikä saa ihmisen tappamaan?


Hans-Ludvig Kröber
Murha- tarinoita todellisuudesta (2013)Hans-Ludvig Kröber on saksalainen psykiatri ja professori, joka on koonnyt yhteen yhdeksän tosi kestomusta murhasta. Mielenkiintoista kirjassa on se, että kirjoittaja ei millään tavalla ota kantaa miksi näin tapahtui. Kirjoittaja kertoo vain kylmästi faktat ja mitä sinä päivänä tapahtui. Loput jää lukijan pääteteltäväksi

Kirja sisältää erilaisia ihmisiä erilaisissa ympäristöissä. Murhaajan menneisyyttä taustoitetaan ja sen jälkeen kuvataan murhaan johtaneet tapahtumat. Muutamissa kohdissa kirjaa oli myös muutamia kirjoittajan sarkastisia kommentteja, jotka vähän kevensivät tunnelmaa. Muutoin kirjoittaja ei ottanut asioiden kulkuun millään tavalla kantaa. Pidin tästä, koska tämä avasi ovia tietynlaiselle omalle keittiöpsykologialle. Monesti mietin, että murhaajan menneisyydessä on ollut asioita, joilla on varmaankin ollut vaikutusta tapahtuneeseen. Mutta niiden vaikutustahan todellisuudessa kukaan ei tiedä. Kirjan mielenkiintoisin tapaus oli mielestäni kirjan ensimmäinen tarina, jossa perheenisä tuntuu yhtäkkiä vaan napsahtavan täydellisesti ilman mitään kunnon syytä. Onneksi sentäään jokaisessa tarinassa ei ollut onneton loppu.

Kirja oli mielenkiintoinen ja erilainen myös siksi, että se ei tarjoa vastauksia mihinkään kysymyksiin. Kirja oli myös helppolukuinen ja kerronta aiheeseen sopivalla tavalla suoraviivainen.Voin suositella tätä, mikäli ihmismielen synkimmät puolet kinnostavat.

(Arvostelukappale)

2 kommenttia:

  1. Minun mieheni lainasi tämän hiljattain kirjastosta (en tiedä, pitäisiköhän minun huolestua.. :)) ja totesin takakannen perusteella, etten minä ainakaan tätä lue. Mutta aihe sinänsä on erikoinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo itseänikin vähän jännitti millainen kirja tämä on, mutta oli onneksi ihan asiallisesti kirjoitettu. Ei mässäilyt millään yksityiskohdilla tai muuta vastaavaa.

      Poista