tiistai 2. huhtikuuta 2013

Jussi Varesta e-kirjan muodossa

Reijo Mäki

Kolmijalkainen mies (2010)

Pääkaupunkiseudun kirjastoilla on ollut jo jonkin aikaa koekäytössä e-kirjojen lainauspalvelu. Tarjonta on vielä kohtuullisen suppea, mutta olen löytänyt sieltä paljon luettavaa. Tällä hetkellä palvelusta on lainattavissa uudehkoa kotimaista kauno- ja tietokirjallisuutta. E-kirjoja on mahdollista lukea joko tietokoneelta tai mobiililaiteella ja itselläni heräteostoksena hankittu tabletti pääsi heti hyötykäyttöön. Ja mikä parasta näissä ei tarvitse huolehtia lainojen myöhästymistä, koska teos palautuu automaattisesti kun laina-aika on kulunut umpeen. Tällä kertaa halusin hieman kevyempää luettavaa ja valitsin Reijo Mäen Vares dekkarin nimeltä Kolmijalkainen mies.Myönnän että minulla oli aluksi epäluuloja näitä Vares kirjoja kohtaan, koska mielestäni niistä tehnyt elokuvat eivät ole olleet kovin hyviä. Ostin sitten aikoinani yhden Vares pokkarin matkalukemiseksi ja huomasin että tarina oli hyvin kirjoitettu. Sen jälkeen olen lukenut näitä turkulaisesta yksityisetsivästä kertovia kirjoja useammankin ja kokemukset on pääasiassa positiivia. Elokuvat eivät anna kunniaa Reijo Mäen kerrontataidoille.

Tällä kertaa Jussi Vareksella on kaksi toimeksiantoa. Pornotähtenä kunnostautunut Don Juuan on kadonnut jälkiä jättämättä ja hänen naisystävänsä ottaa Jussiin yhteyttä ja toivoo hänen selvittävän miehensä kohtalon. Toinen toimeksianto liittyy Martti Lundbergin kuolemaan. Menestynyt ja päällisin puolin onnellisen tuntuinen mies on yhtäkkiä tehnyt itsemurhan ja vaimo haluaa Jussin selvittävän mikä miehen on ajanut näin epätoivoiseen tekoon. Aluksi molemmat toimeksiannot vaikuttavat mahdottomilta ja Jussi kiertää haastattelemassa mitä erilaisempia tyyppejä "uhrien" lähipiiristä ympäri Turkua. Välillä tietysti pistäydytään ravintola uudessa apteekissä kuuntelemassa novellikirjailijan Luusalmen uusimpia kirjaideoita. Ja tuttuun tapaan Jussi sekaantuu taas kohtalokkaaseen naiseen ja saa siitä harmaita hiuksia. Hyvällä onnella ja sinnikkyydellä Jussi löytää kuitenkin johtolangan, jonka avulla molemmat tapaukset lähtevät selviämään. 
Kirja ei ollut ehkä Reijo Mäen paras, mutta viihdyttävä kuten aina. 
Jussi Vareksen tarinaa on aina siinä mielessä hauska lukea, koska mies on hieman renttu, mutta ei kuitenkaan ihan toivoton tapaus. Tarina on myös monessa kohdin hauska ja nosti hymyn huulille. E-kirjan lainauskokemus oli myös taas positiivinen ja toivon mukaan tämä kokeilu laajenee myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti